Mihail Fridman
Mihail Fridman Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN

Ruski oligarh Mikhail Fridman našao se na meti kritika nakon izjave da ne zna kako će živeti nakon sankcija zbog kojih je "prisiljen" da živi sa tri hiljade evra mesečno.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu Mikhail Fridman, milijarder iz Rusije čija imovina vredi više od 8.9 milijardi evra, našao se na udaru sankcija Evropske unije zbog kojih će morati da živi s 36 hiljada evra godišnje i potrebna mu je dozvola vlade Velike Britanije da troši novac.

Pročitajte još:

Iako je njegov mesečni prihod i više nego dovoljan za život, on je samo tri nedelja nakon uvođenja sankcija izjavio da na novi način života ne može da se navikne.

„Ne znam kako ću da živim. Ne znam, zaista ne znam“, rekao je Fridman za Blumberg.

Zbog svojih izjava brzo se našao na udaru kritika i podsmeha na društvenim mrežama.

„Tako sam zabrinuta za tebe. Nadam se da ćeš uspeti da preživiš sa životom koji ja sebi ne mogu da priuštim“, „Ovo je tako srceparajuće“, „Zajebava li se netko sa mnom? Ne bih znala šta da radim sa toliko para! Jedva spajam kraj s krajem, ali barem pošteno zarađujem za život i nikome ne činim štetu“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

„Sankcije neće zaustaviti rat“

Korisnici su pisali i kako bi bilo dobro da se udruže i pripreme akciju za pomoć ljudima poput „jadnih“ milijardera koji su sada primorani da žive i dalje, kako kažu, životom koji je ispod proseka.

Na dan kada je dobio sankcije, Mikhail je dao ostavku u upravi Alfa-Banke, a iako se sa istima ne slaže, priznao je kako su njegovi problemi ništa u odnosu na ono što se događa u njegovoj rodnoj Ukrajini.

„Moji problemi su ništa u poređenju s onim što prolaze Ukrajinci“, rekao je Fridman koji je ranije izjavio da smatra da sankcije neće tome da se zaustavi rat u Ukrajini.

„Oni koji donose ove odluke nemaju pojma o tome kako funkcionira Rusija“, zaključio je.

BONUS VIDEO: Pavlina Vasilenko: Nadamo se da će zatvoriti nebo iznad Ukrajine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams