Podgorica Montengro Prajd Foto:R. R./ATAImages

Danas se u Podgorici održava jedanaesti Montenegro Prajd. Građani su na Trgu nezavisnosti počeli da se okupljaju oko 14 časova. Slogan ovogodišnjeg Prajda je "Samoodređenje".

Kako prenose Vijesti, kupljene obezbeđuje veliki broj pripadnika policije, a nakon govora organizatore, učesnici su prošetali ulicama Miljana Vukova do Trga Balšića, zatim Novaka Miloševa, pa Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Bulevarom Stanka Dragojevića, kroz Bokešku ulicu nazad do Trga nezavisnosti.

Podgorica Montengro Prajd Foto:R. R./ATAImages

Jedna od organizatorki Katica Maksan kazala je da se jedanaesti skup pripadnika LGBTIQ zajednice razlikuje od ostalih zbog slogana „samoodređenje“.

Podgorica Montengro Prajd Foto:R. R./ATAImages

„Ovaj slogan drugačiji je od ostalih. Kada smo ranije govorili o temi Prajda cilj nam je bio da se usvoji Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola. Apelujemo na sve donosioce odluka da se malo više posvete našim problemima“, kazala je Maksan.

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić kazao je da je Prajd praznik koji treba uvrstiti u „redovni kalendar Podgorice“.

Pročitajte još...

„Mi smo društvo koje se stalno razvija. Uvek dolazim na Prajd otkad sam stekao tu naviku. Energija je sjajna i svake godine je sve bolja. Stalno se borimo za novitete na polju ljudskih prava i mislim da je Prajd najhrabriji i najambiciozniji način za to koji može poslužiti za primer svima drugima“, rekao je Čarapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar