Jozef Fricl Josef Fritzl
Jozef Fricl Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Austrijski sud naložio je uslovni transfer 88-godišnjeg Jozefa Fricla, koji je godinama silovao svoju kćerku, u redovni zatvor iz zatvorske psihijatrijske jedinice, rekao je danas njegov advokat novinarima nakon ročišta.

Fricl, koji je sada promenio ime, držao je svoju kćerku u zatočeništvu 24 godine, tokom kojih je ona rodila sedmoro dece, preneo je Rojters.

On se nalazi u zatvoru od kada je osuđen 2009. godine za incest, silovanje, porobljavanje, prinudu i ubistvo nemarom, njegovog novorođenog sina u tamnici u njegovoj kući.

Pročitajte još...

Kako pišu austrijski mediji, tročlano veće je odlučilo da 88-godišnji Fricl bude prebačen iz zatvora u normalnu ćeliju. Ovo mu otvara put da bude oslobođen doživotne robije. Kako je zatražio uslovni otpust jer boluje od demencije, Fricl će morati da podnosi izveštaje sa psihijatrije.

Odluka nije konačna jer ročištu nije prisustvovao predstavnik javnog tužilaštva. Prema navodima suda, tužilaštvo sada ima rok od 14 dana da uloži žalbu.

Mediji su objavili prve fotografije Fricla posle 15 godina. Na njima se vidi kako monstrum sedi u autobusu na zadnjem sedištu iza zatamnjenog stakla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar