Foto: Printscreen/Kamere

Dvojica mladića maltretirala su životinje u popularnom zoološkom vrtu u Velikoj Britaniji. Životinje su bile "veoma uznemirene" nakon što su mladići provalili u zoo vrt, saopštio je sud. Kako se navodi, jedan od mladića bacio flašu žirafi u glavu.

Nejtan Danijels (21) presekao je ogradu od bodljikave žice u zoološkom vrtu Marvel pre nego što su on i saučesnik Bredli Grin izveli napad u februaru 2021. godine.

Čini se da video snimak objavljen na društvenim mrežama u vreme provale pokazuje kako je flaša bačena u glavu žirafe. Takođe je snimljen i tigar koji je očigledno ohrabren da priđe ogradi pre nego što ga udarili i uplašili.

Sud za prekršaje u Bejsingstouku je čuo da su, prema rečima čuvara u zoološkom vrtu u blizini Istlija u Hempširu, mnoge životinje bile „veoma uznemirene” noćnim napadom – posebno žirafe, gepardi i tigrovi.

Više policijskih jedinica, uključujući naoružane službenike za reagovanje sa noćnim naočarima, jedinica za pse i helikopter, poslati su da uhvate uljeze nakon incidenta, usred strahovanja da su ugrožene životinje u opasnosti.

Prethodno je sud čuo da je banda presekla ‘ogradu sa dvostrukim lancima’ pre nego što su ušli.

U tužilaštvu, David Fosler je rekao sudijama: „Generalni direktor održavanja zoološkog vrta otkrio je da je unutrašnja ograda bila isečena u vertikalnoj liniji“.

Gospodin Fosler je primetio da je ograda od bodljikave žice takođe bila isečena i da je ometano nekoliko ograđenih prostora za životinje.

„Čuvari zoološkog vrta kažu da su životinje bile veoma uznemirene, posebno žirafe, gepardi i tigrovi“, objasnio je on.

Danijels i Grin su priznali optužbe kada su se pojavili na sudu u Vinčesteru. Grin je takođe priznao da je bio okrutan prema životinjama.

Međutim, optužbe za provalu i nanošenje štete protiv prijatelja Džejsona Hagita (24) i 23-godišnje Koral Lok, optužene za pomaganje prestupnicima, su odbačene.

PROČITAJTE JOŠ:

Daniels i Grin, obojica iz Farehama, pušteni su uz kauciju dok se ponovo ne pojave pred krunskim sudom u Vinčesteru na izricanju presude u januaru.

Sudija Endrju Barnet upozorio je par da ako ne prisustvuju, da će počiniti novo krivično delo.

Zoološki vrt Marvel otvoren je 1972. godine i od tada se pokazao popularnom porodičnom destinacijom. Od tada je dom za žirafe i tigrove, a trenutno u njemu žive četiri žirafe i dva tigra.

Njihova kolonija Humboltovih pingvina nedavno je izgubila „nekoliko“ ptica nakon izbijanja ptičijeg gripa, ali posetioci i dalje mogu da uživaju u gledanju drugih ugroženih vrsta poput južnog belog nosoroga, amurskog leoparda i malog nilskog konja.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare