Foto: British Transport Police

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju trenutak koji zaustavlja srce, kada se nestrpljivi vozač BMV-a zaglavi na pružnom prelazu dok mu se približava voz.

Stiven Maksvel Lestrejndž (67) odbio je da sačeka da voz prođe i umesto toga odvezao se na šine kada je barijera počela da se spušta.

Bogati broker osiguranja se uspaničio jer nije uspeo da prođe ispod druge barijere, pa je ostao zarobljen sa svojim putnikom na sredini prelaza.

Dok očajnički pokušava da se okrene unazad, njegov saputnik je viđen kako otvara suvozačka vrata.

Srećom, signalizator uočava automobil i brzo otvara barijeru kako bi omogućio Lestrejndžu da prođe.

Drama se odvijala dok je Lestrejndž vozio preko pružnog prelaza Vindmill Lane u Češantu, u Hertfordširu, 24. marta.

Britanska saobraćajna policija pokrenula je istragu nakon zastrašujuće nesreće.

Lestrejndž, koji živi u blizini na Tolmers Roudu, Kafli – gde kuće koštaju više od milion funti – uhapšen je, ali mu je uskraćeno da vozi.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle suđenja na Hajberi sudu za prekršaje, Lestrejndž je proglašen krivim za vožnju bez odgovarajuće pažnje.

U utorak mu je sudija naložio da plati novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 657 funti i dodao šest poena njegovoj vozačkoj dozvoli.

Inspektor Stiven Vebster je rekao: „Jednostavno nema izgovora za pokušaj prolaska kroz pružni prelaz, i nadam se da će ovaj snimak poslužiti kao oštro upozorenje svima koji razmišljaju o tome. Malo zakasniti na božićnu večeru ili stići na odredište minut ili dva kasnije uvek je bolja opcija, nego da sebe i putnike dovedete u ozbiljnu opasnost“.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar