Ilustracija. Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Desetak policajaca hvatalo je juče poslepodne po splitskim kvartovima Plokitama i Sućidru mladića koji je u rukama držao hladno oružje, jedno veće i jedno manje sečivo. Scena je zaprepastila građane, piše Dalmatinski portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Policajci su slidili mladića na udaljenosti od desetak metara. Ustuknuli bi kako bi se okrenuo prema njima i zamahnuo. Pokušavali su da ga urazume. Nagovarali su ga da odbaci noževe, no bez rezultata.

Pretrčao je preko ulice, oni za njim. U jednom trenutku se čuje i kako policajac viče da će pucati.

„Oko 15.48 primili smo dojavu kako ulicom hoda muškarac koji u ruci nosi nož nakon čega je ušao u prodavaonicu i uzeo drugi nož i izašao na ulicu. Na teren je odmah upućeno nekoliko policijskih patrola kako bi pronašli muškarca.

Pronađen je nakon dvadesetak minuta. Upućeno mu je upozorenje da se zaustavi i baci noževe. Odbio je da posluša policijske službenike radi čega su nad njim upotrebljena sredstva prisile, sprej, telesna snaga i sredstva za vezivanje.

Odveden je na pregled kod lekara, a u ovom trenutku je u službenim prostorijama i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje. U ovom događaju nije bilo povređenih osoba“, naveli su u PU splitsko-dalmatinskoj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar