Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije Obelezavanje Dana novomucenika jasenovackih u Jasenovcu
Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije izjavio je da se "preko određenih struktura moći iz sveta ovde propovedaju i promovišu nemoral i razvrat".

Joanikije je, govoreći u Danilovgradu, gde je osveštao zvona budućeg sabornog hrama Svete Petke, pozvao „sve hrišćane“ da dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice.

„Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovesti. Zbog toga pozivam sve hrišćane, i vas ovde, a vi pozovite svoje bližnje, da svaka porodica, svaki pojedinac, odrasli, devojke i mladići i deca dodju u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice“, rekao je on, prenosi Mitropolija crnogorsko primorska.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Uoči Parade ponosa, koja će se u Podgorici održati u subotu 8. oktobra, iz Mitropolije crnogorsko primorske i Eparhije budimljansko nikšićke najavili su da će 7. oktobra održati, kako kažu, „Moleban za svetinju braka i očuvanje porodice“.

Moleban će služiti mitropolit crnogorsko primorski Joanikije i episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Iz LGBT Forum Progresa poručili su da je sasvim jasno da je moleban usmeren protiv LGBTIQ osoba koje je Srpska pravoslavna crkva i ranije karakterisala kao rušitelje tradicionalne porodice. Iz Vlade nisu odgovorili da li će i ko od ministara učestvovati u šetnji ulicama Podgorice.

Iz kabineta premijera Dritana Abazovića kazali su „Vijestima“ da on neće biti u Crnoj Gori na dan održavanja šetnje, ali da će ovih dana uputiti javnu podršku Montenegro prajdu i ukazati na značaj sloboda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar