Mitropolit Amfilohije Foto: REUTERS//File Photo

"Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije jeste priključen na respirator, ali je veoma ružno što su pojedini mediji bez da provere informacije koje poseduju pustili vest da je umro", navodi izvor Nova.rs iz Mitropolije crnogorsko- primorske.

„Amfilohijevo stanje je ozbiljno i pod konstantnim je nadzorom lekara. Ukoliko se njegovo stanje ne bude pogoršavalo, velike su šanse da već sutra krene i da se oporavlja. Zlurada vest o smrti Amfilohija stigla iz Beograda“, navodi naš sagovornik i dodaje da je veoma razočaran što su pojedini beogradski mediji požurili da objave kako je Amfilohije umro.

„Kontaktirali smo dopisnika Večernjih novosti i on nam je rekao da nije upoznat s tom vešću i da nije odgovoran za tu laž. Veoma smo razočarani ovakvim njihovim gestom“, poručeno je iz Mitropolije za Nova.rs.

Podsetimo, u pojedinim medijima pojavila se dezinformacija u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija.

Tim povodom oglasila se i Mitropolija na svom sajtu:

“Obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije priključen je tokom dana na invazivni respirator, usled pogoršanja zdravstvenog stanja, naveli su izvori Nova.rs iz Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav crnogorske vlade, pozvao je večeras na Tviteru građane da mu se pridruže u molitvi za mitropolita Amfilohija, jer ih on “nije ostavio ni u jednoj borbi”.

Nikola Marojević, sveštenik crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću za Nova.rs potvrdio je da je mitropolit Amfilohije u teškom stanju i da se bori za život.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare