Mitropolit Amfilohije Foto: Medija centar Beograd

"Mitropolit Amfilohije nije preminuo, to su neistine" rekao je za Nova.rs Velibor Džomić, podgorički paroh.

Naime, Džomić je za naš portal rekao da je vest koju su pojedini mediji pustili – laž.

„Naš monah je pored njega i nije istina da je mitropolit preminuo. Imamo grupu i stalno se čujemo oko njegovog stanja, tako da je laž da nas je mitropolit napustio“, rekao je Velibor Džomić za Nova.rs.

Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija, oglasila se i Mitropolija na svom sajtu:

„Obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku“.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije priključen je tokom dana na invazivni respirator, usled pogoršanja zdravstvenog stanja, naveli su izvori Nova.rs iz Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav crnogorske vlade, pozvao je večeras na Tviteru građane da mu se pridruže u molitvi za mitropolita Amfilohija, jer ih on “nije ostavio ni u jednoj borbi”.

Nikola Marojević, sveštenik crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću za Nova.rs potvrdio je da je mitropolit Amfilohije u teškom stanju i da se bori za život.

Komentari

Svi komentari (0)