Princeza Šarlin od Monaka

Princeza Šarlin od Monaka (43) u svojoj rodnoj Južnoj Africi obavila je četvorosatnu operaciju sinusa, saopšteno je iz kancelarije njenog supruga princa Alberta II. Takođe, navedeno je da će je princ Albert posetiti sa njihovim blizancima čim se bude oporavila. Mediji ipak nagađaju da li je operacija pravi razlog zbog kojeg je princeza, koja je poslednji put viđena sa mužem u januaru ove godine, odsutna ili je nešto drugo u pitanju.

Pročitajte još:

Dugo odsustvo princeze Šarlin od Monaka ponovo je izazvalo sumnje u stabilnost, pa i opstanak njenog braka sa princom Albertom od Monaka, uprkos saopštenju kraljevske palate, u kojem se navodi da Šarlin pati od „ozbiljne infekcije sinusa“.

Šarlinin poslednji javni angažman bio je 27. jaunara kada se pridružila suprugu na ceremoniji „Sainte Devote“‘ u Monte Karlu. Od kad je otputovala u Južnu Afriku, mesecima nije viđena u javnosti. Međutim, aktivna je na društvenim mrežama i daje intervjue.

„Ovo je najduži period koji provodim daleko od Evrope, a naročito daleko od svoje dece. Vreme uglavnom provodim na Fejstajmu pričajući sa njima… Vrlo je frustrirajuće. Jedva čekam da im se vratim, jedva čekam da ih vidim!“, rekla je u razgovoru za južnoafrički radio „702“.

„Izuzetna je prilika biti u Južnoj Africi, ali sam veoma tužna što ovog leta ne mogu da budem sa svojom decom u Evropi. Videćemo se uživo nakon moje operacije“, izjavila je.

Dodala je da je prvobitno trebalo da bude u Južnoj Africi samo 10-12 dana zbog putovanja sa svojom fondacijom, ali da je zbog problema sa ušima morala da ostane.

 

„Lekar mi je rekao da imam infekciju sinusa. Zbog vazdušnog pritiska ne mogu da letim avionom, te ostajem stacionirana u rodnoj zemlji do kraja oktobra“, objasnila je.

Međutim, izvor iz palate saopštio je da „Princeza, bar za sada, ne namerava da se vrati u dvor.“

Ova razvojenost princeze od Monaka takođe utiče i na njen odnos sa narodom Monaka. Stefan Bearn, najistaknutiji kraljevski komentator u Francuskoj, opisao je da su kraljevski podanici u Monaku ljuti zbog bega princeze – kritikuju sve, od njenog raspoloženja do njenog izgleda.

„Od princezinog odlaska počelo je ogovaranje“, izjavio je.

Tri puta pokušala da pobegne od princa

Od samog početka, brak Šarlin i Alberta pratile su glasine. Par se upoznao na plivačkom takmičenju Mare Nostrum u Monte Karlu 2000. godine, da bi deset godina kasnije najavio veridbu. Bivša Olimpijska plivačica navodno je pre kraljevskog venčanja 2011. godine tri puta pokušala da pobegne iz Monaka u Južnu Afriku, nakon što je otkrila da je Albertova ljubavnica navodno rodila njegovo treće vanbračno dete 2005. godine kada Šarlin bila u vezi sa princom.

Rečeno je da su je zvaničnici iz Monaka prisilili da potpiše dogovor sa princom u kome piše da ukoliko obezbedi Kruni legitimnog naslednika, može da ode sa dvora.

„A ako se stvari ne budu dobro razvijale, nakon što ponese titulu princeze određeni vremenski period, dobiće velikodušnu naknadu za razvod“, rekao je jedan izvor.

U decembru 2014. godine, objavljeno je da je Šarlin rodila blizance: princezu Gabrijelu i naslednika trona, princa Žaka.

 

U julu ove godine princ Albert i princeza Šarlin, proslavili su desetu godišnjicu braka odvojeni. Princeza je taj dan obeležila objavom na Instagramu u kojoj se zahvaljuje njihovim porodicama i prijateljima za svu ljubav i podršku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare