Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS

Potpređednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koji učestvuje u vukovarskoj Koloni sećanja, saglasio se sa ocenama da ima podela u sećanjima na žrtvu, ali da je njegov dolazak u taj grad korak da se te podele prevlaziđu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Slažem se da postoje podele, upravo je moj dolazak danas korak da te podele prevladamo“, rekao je Milošević za zagrebačku N1 tv.

Milošević drugi put za redom u Koloni sećanja u Vukovaru, a njegova poruka je da je došao da se pokloni žrtvama, iskaže dužno poštovanje porodicama ubijenih i nestalih.

„Nadam se i želim da Vukovar danas bude grad pijeteta, sutra grad života, radosti i veselja, ljubavi svih svojih stanovnika, i Hrvata, Srba i drugih nacionalnosti koji u njemu žive“, rekao je Milošević.

Smatra da, kao član SDS S-a u vladi, može da doprinese da odnosi Hrvata i Srba budu bolji, pogotovo u gradovima poput Vukovara i Knina.

„Mislim da mogu, i učiniću sve sa svoje strane da tome doprinesem. Naravno, ja mogu podneti samo deo tereta, drugi deo moraju podneti neki drugi“, naveo je.

„Ne smatram da je (Milorad Pupovac) nužno trebalo da bude ovde, on je bio nekoliko puta u Koloni, i verovatno će biti u jednoj koloni budućnosti“, rekao je Milošević u odgovoru na pitanje da li je Pupovac trebalo da bude u današnjoj Koloni sećanja.

Istakao je da će Srbi sa svoje strane sigurno uvek biti da naprave korak više i da pružimo ruku, da podele prevaziđemo da bi građani, i Srbi i Hrvati, u Vukkovaru, ali i celoj Hrvatskoj živeli bolje, u atmosferi tolerancije i dijaloga.

Upitan da komentarišu tenzije u odnosima šefa države Zorana Milanovića i premijera Plenkovića, Milošević kaže:

„To je sad i politika, politika je dinamičan sport i ne bih tome pridavao veliku pažnju, mislim da će se oko krupnih stvari uvek naći dogovor i rešenje“, izjavio je Milošević.

O problemu odvojenih škola vrtića za hrvatsku i sprsku decu u Vukovaru, da treba čuti šta o tome kažu roditelji, struka i videti šta je najbolje.

„Ono što mi kao politika ne smemo, je prelomiti takve stvari preko kolena, nego pružiti ruku pomoći građanima koji ovde žive da prevladaju probleme koji postoje“, kazao je i dodao da stanje nije idealno, ali da je siguran da nije tako crno kako se ponekad u medijima prikazuje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar