Boris Milošević
Boris Milošević Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, koji se sumnjiči da je uticao na raspodelu podsticajnih sredstava, zbog čega je uhapšen ministar građevine Darko Horvat, a koji je već premijeru stavio svoj mandat potpredsednika vlade na raspolaganje, poručio je danas da je uvek postupao u skladu sa zakonom, ali i da ne želi da komentariše nezvanične i neproverene informacije. Horvat se, nakon što je uhićen u subotu ujutro, sada nalazi u Remetincu u jednomesečnom istražnom zatvoru, koji mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Milošević je u objavi na Fejsbuku naveo da se je sav svoj trud i politički rad usmerio u borbu protiv diskriminacije koja je, kako kaže, nažalost prisutna u hrvatskom društvu, na svim područjima, uključujući razvijenost i ekonomsku održivost života u pojedinim delovima Hrvatske.

„Kao poslanik, član vlade i javna osoba, koja bi češće trebalo da koristi javnu reč, ponovo ću ukazivati i upozoravati na svaki pojedinačni slučaj diskriminacije, ja u svom političkom delovanju ipak biram dugotrajniji put promene sveobuhvatne javne svesti o nekoj diskriminatornoj praksi ili postupanju“, napisao je Milošević.

U tom smislu se, ističe, bespogovorno borio i bori za prava manjina bez pomisli da za sebe ili nekog prigrabi korist, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja i mogućnosti, kao neko ko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu.

Napominje da će kao političar sa navedenim uverenjima nastaviti da deluje na isti način.

„Potpuno je razumljiv interes javnosti. Primam brojne upite medija, ali ne bih želeo da komentarišem neslužbene i neproverene informacije koje se objavljuju”, naveo je Milošević.

Ministar Darko Horvat je uhapšen pod sumnjom da je 2018. kao ministar privrede, preduzetništva i zanatstva, zajedno s tadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, na podsticaj još četvoro osumnjičenih navodno nezakonito dodelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima.

BONUS VIDEO: Hrvatske kovanice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar