Milorad Pupovac Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac gostovao je u Novom danu televizije N1 i izjavio da je iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih službenika, među kojima i njegov stranački kolega, potpredsednik Vlade Boris Milošević.

Upitan kakva je pozicija Borisa Miloševića kao potpredsednika Vlade, Pupovac je rekao da “on ima poverenje i imaće poverenje “jer jeste čovek od poverenja”.

“Boris Milošević je čovek velikih moralnih kvaliteta. Častan čovek. I on sigurno zna što je najbolje za njega, najbolje za Vladu i najbolje za stranku i zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsedniku Vlade”, rekao je Pupovac.

Ovoga trenutka moramo znati što se stavlja na teret, kako se razvija celi postupak i onda raspravljati o svemu o čemu ozbiljni ljudi u politici raspravljaju. Zasad nemamo sve detalje, rekao je Pupovac, dodavši da Milošević ima potporu.

Milorad Pupovac i Boris Milosevic
Milorad Pupovac i Boris Milošević Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nemojte sumnjati u to da Boris Milošević neće koristiti nikakav mehanizam da bi sebi osigurao nešto što je protivno propisima i protivno najvećim moralnim zahtevima, rekao je Pupovac.

Upitan ne bi li bilo lakše da je Milošević dao ostavku, Pupovac je rekao da to treba prepustiti Vladi.

“Ovo je jedno od razdoblja koje nije lako za Vladu”, rekao je.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Mi nikakvih dilema oko toga nemamo, što ćemo napraviti u interesu Vlade, što ćemo napraviti u interesu zakonitosti”, rekao je Pupovac.

Govoreći o Miloševiću, rekao je da je on zadnji čovek koji bi nekoga doveo u neugodnu situaciju.

“Mi poštujemo pravosudne institucije ove zemlje, i DORH i USKOK. Prema tome, mi smo zadnji koji ćemo se nabacivati na institucije. Za nas je važno da svi akteri u ovoj stvari budu jednako zaštićeni, da nema curenja podataka, da se ne narušava tajnost. Da jedni moraju da ćute, a drugi preko medija posredno govoriti. Taj modus operandi, u kojem se iznosi presuda na osnovi dojmova, na osnovi naslova, na osnovi pojedinačnih fragmenata… Svaka činjenica treba biti pogledana sa svih strana i vrednovana u skladu s političkim načinom vrednovanja”, rekao je Pupovac, dodavši da nije rekao da nema poverenja u DORH, ali istaknuo da informacije cure, prenosi N1. 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar