Foto:TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Zamenik predsednika "Pokreta Evropa sad", novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da jučerašnja sednica Glavnog odbora te stranke nije sazvana ni na etičkom, ni na principu zajedništva.

Milatović je novinarima u Tivtu saopštio da se Crna Gora nalazi u procesu demokratizacije društva, i podsetio na, kako je kazao, pobedu iz avgusta 2020. godine, izbore u Podgorici u oktobru prošle godine, kao i pobedu na predsedničkim izborima 2. aprila, pišu Vijesti.

„Mislim da nije ključno pitanje nastupa na izborima, ja bih više naveo način na koji je došlo do zakazivanje jučerašnje sednice Glavnog odbora. To nije urađeno ni na etički, ni na način zajedništva. Mislim da vam taj odgovor dovoljno govori o mom stavu“, kazao je Milatović, prenosi Portal RTCG.

Milojko Spajić i Jakov Milatović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

On je kazao da je pobeda na predsedničkim izborima 2. aprila prebrzo ispuštena.

Milatović je istakao da će kao predsednik države uvek slati poruke etike, jedinstva i zajedništva.

Kazao je i da u Crnoj Gori mora prestati da se razmišlja u usko-partijskim interesima.

Milojko Spajić
Milojko Spajić Foto: GOV.ME/S. Matić

„Prosperitet Crne Gore dolazi snažnim moralnim načelima i zajedništvom i to su poruke na kojima sam ja dobio podršku 60 odsto građana i od kojih neću odustati. U narednom priodu politički proces će sigurno biti dinamičan i mislim da smo prebrzo ispustili pobedu od 2. aprila“, poručio je Milatović.

Sednica Glavnog odbora „Pokreta Evropa sad“ održana je sinoć u 18 sati, a jednoglasno je odlučeno da će pokret samostalno nastupiti na parlamentarnim izborima i da nosilac liste bude predsednik stranke Milojko Spajić.

To je odlučeno bez prisustva drugog čoveka partije, Jakova Milatovića.

Pročitajte još:

Pritom, nije uvažen ni njegov zahtev da sednica bude odložena.

Milatović je u sredu otišao u Tivat, gde je gost „Western Balkans ESG“ samita, u kojem je predviđeno njegovo dvodnevno učešće.

On će biti i jedan od glavnih govornika, kao nedavno izabrani predsednik države.

BONUS VIDEO Milatović o cilju buduće politike Crne Gore