Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja Crne gore Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na nedavno održanim izborima u Podgorici, poručio je da Demokratskoj partiji socijalista (DPS) "neće proći" da opstrukcijama obesmisli izbornu volju građana glavnog grada.

„Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poraženi DPS, a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije“, saopštio je on.

Milatović je kazao da je „izvođač radova u ovoj iteraciji“ predsednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, koji je „umislio da je njegova volja jača“ od volje 62 odsto građana Podgorice, koji su nedvosmisleno glasali za smenu vlasti, prenose Vijesti.me.

„Nadalje, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a, potpredsednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vreme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa“, ističe Milatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato, kako je kazao, nadležni organi treba da reaguju i razvlaste „neustavnog i nezakonitog“ gradonačelnika Podgorice: „Dok se ne reši planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje“.

Milatović je kazao da je građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad „ponižavana i diskriminisana“, digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su „naše društvo doveli u ambis“.

„Vreme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo napred“, zaključio je Milatović.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar