Foto: Joe Klamar / AFP / Profimedia, Vesna Lalić/Goran Srdanov/Nova.rs, gov.me, Savo Prelević/Vijesti.me, Mediabiro

Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na nedavno održanim lokalnim izborima u Podgorici, uputio je za sredu, 2. novembra, poziv na pregovore o formiranju nove vlasti u glavnom gradu.

Poziv na „inicijalni sastanak povodom dogovora o što skorijem formiranju lokalne vlasti“, kako se navodi u dokumentu, upućen je nosiocima lista „Za budućnost Podgorice“, „Idemo ljudi“ i „Može Podgorica, Ovo je naš grad“ – Jeleni Borovinić Bojović, Danilu Šaranoviću i Luki Rakčeviću, prenosi portal RTNK.

Milatović je predložio da sastanku, osim nosilaca lista, prisustvuju i članovi pregovaračkih timova, rekavši da su timovi do tri člana optimalan format razgovora.

Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja Crne gore Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Verujem da ćemo na ovom sastanku, u otvorenoj i srdačnoj atmosferi, razmeniti mišljenja o prioritetima buduće gradske uprave, kao i utvrditi principe, format i dinamiku budućih razgovora“, naveo je Milatović u pozivu.

On je zamolio da nosioci navedenih lista njegov poziv proslede i političkim činiocima svojih izbornih lista, kao i da do utorka, 1. novembra, očekuje obaveštenje o sastavu pregovaračkog tima.

POGLEDAJTE JOŠ:

U ime pokreta Evropa sad, u razgovorima će učestvovati Filip Ivanović, Andrej Milović i Anđela Jakšić Stojanović.

Milatović je predložio da se sastanak održi u sredu u podne, u prostorijama pokreta Evropa sad.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar