Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je siguran da će premijer Dritan Abazović, kao i on "na najbolji način predstavljati Crnu Goru u Njujorku kao što je i do sada bio slučaj".

Milatović je danas novinarima u Skoplju, gde se održava samit Brdo – Brioni, ponovio da je bio neprijatno iznenađen kada je Abazović predložio samog sebe kao vođu delegacije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, prenose Vijesti.me.

„Strpljiv sam i dobronameran čovek i u odnosu sa sadašnjim tehničkim premijerom Abazovićem u kontekstu odlaska i predstavljanja Crne Gore na ovogodišnojog generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija. Bio sam jako neprijatno iznenađen kada je pre par sedmica predložio samog sebe, protivno nekoj diplomatskoj praksi i protivno njegovom legitimitetu, kao vođu delegacije Crne Gore u Ujedinjenim nacijama. Strpljivo sam u razgovoru sa njim pokušao da pronađem konsenzus i tačno je da smo se dogovorili da ove godine kako je bio i red crnogorsku delegaciju predvodi predsednik i to predsednik koji jedini u Crnoj Gori ima puni legitimitet, a da gospodin Abazović bude deo delegacije u svojstvu koordinatora Ministarstva spoljnih poslova“, rekao je Milatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da je bio neprijatno iznenađen načinom na koji je Vlada usvojila platformu za odlazak crnogorske delegacije u Ujedinjene nacije.

„Na način što je jasno i vizueno i na svaki drugi način iz te platforme bilo da Crna Gora ima de fakto dve delegacije. Upravo to je ono zbog čega sam javno reagovao. Pozivam sve da se odgovorno ponašaju…. Kao neko ko je dobio veliko poverenje građana na izborima još snažnije ću predstavljati važne prioritete spoljne politike Crne Gore… Siguran sam da ćemo Abazović i ja na najbolji način predstavljati Crnu Goru u Njujorku kao što je i do sada bio slučaj“, naveo je Milatović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar