Milojko Spajić i Jakov Milatović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas u Skoplju da je odluka o formiranju nove vlade "stvar Crne Gore" i dodao da mandatar Milojko Spajić ima njegovo puno poverenje te da ga ohrabruje da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg u procesu formiranja vlade i odgovori potrebama Crne Gore.

Milatović je u Skoplju, odgovarajući na pitanje Tanjuga, da li je posle dva sastanka sa Spajićem došlo do približavanja stavova oko formiranja nove vlade, odnosno da li on i dalje ostaje pri stavu da koalicija Za budućnost Crne Gore treba da bude deo nove vlade, rekao da ostaje pri stavu da „odluka o novoj crnogorskoj vladi treba da bude donesena u Crnoj Gori“.

Jakov Milatović Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

„To je stvar Crne Gore i mislim da se oko toga slažemo, kao i oko programa koji bi ta vlada trebala da isporuči, a to je dodatan fokus na vladavini prava“, rekao je Milatović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodao je da je njegovo mišljenje da bi kvalifikovana većina trebalo da podrži narednu vladu uz jasna programska opredeljenja, a to je kontinuitet spoljne politike, odnosno članstvo u NATO savezu i snažnije zalaganje za ubrzanje evropskog puta.

Smatra da bi iz procesa formiranja vlade svi učesnici trebalo da izađu kao neka vrsta pobednika i to je, kaže, i bio njegov zahtev Spajiću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar