Foto Građanski pokret URA

Predsednik Građanskog pokreta URA i crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, kazao je da njegovi saradnici nisu razgovarali sa Demokratama o eventualnoj podršci lideru te stranke Aleksi Bečiću za predsednika Skupštine.

„Moramo da razgovaramo. Cenim gospodina Bečića, bili smo u koaliciji na parlamentarnim izborima… Nemamo izjašnjenje zato što niko od nas to nije stavljao na dnevni red, niti se o tome pričalo. Nismo imali nikakav zahtev u vezi sa tim“, kazao je Abazović, na pitanje TV Vijesti da li će URA podržati Bečića za šefa parlamenta.

Dritan Abazović Foto: R. Koprivica/Vlada Crne Gore

Abazović, koji je ujedno i rukovodilac Ministarstva spoljnih poslova, kazao je da u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, neće putovati dve delegacije Crne Gore, već samo jedna, predvođena predsednikom Jakovom Milatovićem.

Iz kabineta Milatovića pre dva dana su rekli da je Abazović, kao koordinator Ministarstva spoljnih poslova, mimo znanja predsednika države prijavio da će predvoditi državnu delegaciju na zasedanju u Njujorku, iako je ove godine, po ranije ustaljenoj praksi rotacije, na čelu delegacije predsednik države.

POGLEDAJTE JOŠ:

Abazović je rekao da je iznenađen reakcijom i da je Milatović o svakom detalju bio obavešten.

„Svaka zemlja na svetu će biti zastupljena sa predsednikom ili premijerom, plus ministar spoljnih poslova. Tako će biti i sa Crnom Gorom. To je gospodin Milatović znao davno i dobrom voljom je prijavljen da bude na čelu delegacije. Ne želim da ulazim u rasprave sa ljudima koji nisu i dalje shvatili šta su čija ustavna ovlašćenja. Mislim da je samo nesporazum u komunikaciji“, rekao je Abazović novinarima, nakon posete Domu zdravlja na Cetinju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar