Zoran Milanović Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je zaintrigirao javnost zapaljivim izjavama. Ovoga puta je komentarisao rad tamošnje vlade na čijem je čelu Andrej Plenković.

Na pitanje da li su uvrede između njega i premijera Plenkovića otišle predaleko, je rekao da njegov kolega uporno drsko krši dužnosti, piše Dnevnik.hr.

“ I kaže da ja istrajno radim protiv Vlade. Naša dužnost je da sarađujemo. Rekao je juče da nam to ne treba. Mi? Ko nam je to? Je li to neka banda? Nema ništa lično. U nekim oblastima jednostavno moramo da sarađujemo to je oblast nacionalne bezbednosti i kadrovsku politiku gde očajnički i bezumno huška palanačkog klošara“, rekao je Milanović.

Prokomentarisao je i optužbe da ruši Vladu.

„Ajde ovako. Ja sam izabran za predsednika voljom hrvatskog naroda. Prvo što je imao da kaže je da će to biti tvrda kohabitacija. U vrhu stranke se čulo da je trebalo da me opozove u petom mesecu 2000. godine. Pa nije to moja tetka ni pokojna baka. Prešao bih preko svega toga jer je to u suštini deo igre. Ali da se vratimo na tu drugu glupu izmišljotinu, zapravo laž, koju nijedan predsednik nikada nije uradio to bogami se čorba nije ohladila od izbora moje prethodnice, a ona je pismom u februaru 2015. godine tražila moju ostavku na mesto premijera. Jesmo li to zaboravili Plenkoviću ili smo uživali privilegije briselskog mandata koju ti je dala Jadranka Kosor. Da nije bilo nje ne bi ih ni bilo. Pozovi je na kafu“, rekao je Milanović.

Pročitajte još:

Na kraju se dotakao i finansiranja vlade i rekao da on kao predsednik ne može da odlučuje o sredstvima u ovoj stvari.

„Vlada zaslužuje novac, ali bih im radije dao virus iz laboratorije u Vuhanu nego novac, i bilo bi bezbednije“, zaključio je Milanović.

BONUS VIDEO Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar