Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je odbijanje saradnje premijera Andreja Plenkovića ocenivši da je to kršenje Ustava i ponovio da se Hrvatska guši u korupciji, te da je stanje gore nego u vreme nekadašnjeg premijera Iva Sanadera, koji je, kako je kazao, krao sam.

„Kada mi neko kaže da prekida saradnju s predsednikom Republike koji je izabran na demokratski način, to je kršenje Ustava, mene čudi da je taj neko još uvek predsednik vlade. I to neko u saboru podržava. Nek se pogleda u ogledalo. Plenković krši Ustav“, rekao je Milanović novinarima u Požegi.

Milanović je rekao da su radi manjih stvari ljudi bili u istrazi, u Remetincu, samo ih je, kazao je, iznenadna smrt zaustavila u sprovođenju pravde.

Prozvao je i portparola Plenkovićeve vlade Marka Milića, sina novinara Gorana Milića, za kojeg je rekao da je na to mesto došao „nakon pričesti po očinskoj liniji“.

Pročitajte još:

Došao je, kazao je, iz Pariza, počinio krivično delo i nikom ništa.

„Da bi dobio stan u centru Zagrebu. Milić, momčić koji sređuje poslove u državnoj firmi nekom tipu koji nema uslove Yutel Bata. Momak je intervenisao pri zapošljavanju. Ima dokaza za to. To su prvi i bliski saradnici Plenkovića. To su krivična dela, to je zatvor“, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Rekao je da je isti slučaj i sa ministrom odbrane Mariom Banožićem za koga je kazao da je imao jasnu nameru da ošteti državu i da zaštiti najmoprimce.

Plenkoviću je posebno zamerio pominjanje njegove porodice i upitao ko je od njih dobio nešto preko veze.

„A on je zaposlio šogora za šefa aerodroma u Dubrovniku. Ljudi, vi se gušite u korupciji, ovo je gore od (nekadašnje premijera Ive) Sanadera. On je krao sam“, rekao je Milanović, uz opasku da Plenković misli da ide u Brisel, ali će ga, kaže, i tamo uhapsiti.

VIDEO Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar