Zoran Milanovic
Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je "200 miliona evra maznuto" na kupovini francuskih aviona Rafal, a potom je komentarisao Milorada Pupovca i ministra odbrane Marija Banožića, da bi potom još jednom govorio o ubijenoj porodici Zec naglašavajući da je reč o pljački.

Pročitajte još:

Govoreći i helikopterima koje nabavlja hrvatska vojska rekao je da je „totalni nemar“ što „od hangara još nema ništa“.

„Nemam odgovora na to. To je totalni nemar. Helikopteri će morati da kisnu na kiši. Oni ne smeju da budu na kiši jer za to nema opravdanja. Hangari nisu kineski zid, to je jednostavan posao”, rekao je Milanović i potom se osvrnuo na nabavku francuskih borbenih aviona.

“Nadam se da ti avioni neće na kraju koštati milijardu i 300 miliona evra, jer to je ozbiljan problem. To se knjiži u MORH-u. 200 miliona evra je maznuto, nestalo je”, rekao je Milanović.

“Nisam rekao da je neko došao sa vrećama krompira i utrpao novac. Taj novac je nestao i to je 200 miliona evra manje u projekcijama obrambenog sistema. Nisam video da je tu PDV. On je povećan na pretpostavci da se radi o milijardi evra, a radi se o 20 odsto više. Ako nešto najavljujete, onda je sledeći korak da to stavite u budžet. Najavljeno je, lagalo se, nije stavljeno u budžet”, rekao je Milanović.

Rekao je da će tražiti na uvid ugovore o nabavi aviona.

“Tražiću prvo da dobijem ja, da se informirmišem. U ovom trenutku nemam pojma šta smo kupili. Tražiću i da se skine oznaka tajnosti za ono za što se može. Da to bude javno. Kada je doneta odluka da se ide u pregovore s Francuzima, pregovore preuzimaju Plenković, Banožić i Frka Petešić. Između odluke o uzimanju aviona i ugovora, to su tri Volge koju moraš preplivati prsnim stilom. Vi znate da ja nemam te ugovore”, dodao je.

„Banožić je maznuo stan u Zagrebu“

Ponovno je komentirao ministra Banožića.

“On je pao s kruške, on mora otići. Banožić je pao sa zrele kruške. Došao je u Zagreb, maznuo je s stan, odvojeni život, ima i jedno i drugo, ima sve. Leti Pilatusima, ide svaki dan kući u kockastom Mercedesu valjda pucati po veprovima i to je to. Svestan je da kad ovo završi, da se mora vratiti kući, u kuruzu”, rekao je o ministru i dodao da je „pao s kruške s bocom rakije“.

BONUS VIDEO Zoran Milanović o Merkeli i Vučiću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram