Zoran Milanović Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici, izrazio nadu da Majke Srebrenice nisu instrumentalizovane iz Sarajeva i precizirao da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH, prenosi Hina.

Upitan planira li će se izviniti Majkama Srebrenice koje su ga kritikovale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je „to laž“ i nada se da to udruženje nije palo „u klješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva“, prenosi Hina.

Milanović je rekao da nikad nije negirao razmere ubistava i masakra u Srebrenici kao što neko negira holokaust, i dodao da su pravne kvalifikacije nešto drugo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne sme o stvarima otvoreno govoriti“, rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

Komentarišući moguće hrvatsko učešće u misiji EUFOR-a Althea, u kojoj je više od hiljadu vojnika iz 20-ak zemalja, a čemu se protive bošnjački političari, Milanović je rekao da će konačna odluka o tome biti na Hrvatskoj.

„Biće na kraju kako Hrvatska odluči, ako želi imati svoju volju, ako nije vazal nego obična država“, rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

Komentari

Svi komentari (0)