Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/DANIEL NOVOTNY

Prema poslednjem istraživanju Krobarometra za Dnevnik Nove TV najpopularniji političar u Hrvatskoj je i dalje predsednik Zoran Milanović, a najpopularnija stranka je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

O Milanoviću pozitivno misli 48 posto građana, a sledi ga gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević o kome pozitivno mišljenje ima 41 posto ispitanih, dok je na trećem mestu predsednik opozicionog Mosta Božo Petrov sa 40 posto podrške anketiranih.

PROČITAJTE JOŠ:

Četvrto mesto sa po 35 odsto dele premijer Andrej Plenković i njegov bivši stranački kolega Ivan Penava, sada na čelu opozicionog Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara.

Kada je o rejtingu stranaka reč – iznenađenja nema, pa bi na danas održanim izborima HDZ osvojio 29,1 posto podrške građane, a najuticajnija opoziciona SDP 13.9, što je nešto više u odnosu na prošli mesec.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da čak 79 posto ispitanih građana smatra da zemlja ne ide u dobrom smeru, 16 posto misli suprotno, a pet odosto je odgovorilo da ne zna.

BONUS VIDEO: Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare