Predsednik Hrvatske Zoran Milanović odbio je danas da prokomentariše izjavu srpske premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je Hrvatska etnički najčistija zemlja u Evropi, jer smatra da njene reči nemaju nikakvu težinu. Ipak, našao je vremena da prokomentariše postupke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, napominjući da bi one mogli skupo da ga koštaju.

Prema Milanovićevim rečima sad je Vučić morao da bira između Rusije i Zapada.

Pročitajte još:

“To je opasno za Srbiju, Rusije nema da im pomogne, niti im treba ruska pomoć. Oni da kupe triputa više oružja opet su bezopasni jer Hrvatska je u NATO-u”, rekao je Milanović.

Dodaje da Srbija sada mora da nađe opravdanje, kontratežu, koja će verovatno biti Hrvatska, prenosi N1 Zagreb.

„Nažalost, biće ovaj put skupo za Vučića, jer Hrvatska ne može stalno da prašta gluposti. Kao da Hrvatska sad izmeni svoj krivični zakon i u neka pravila uvede nadležnost hrvatskih sudova za sva krivična dela u Srbiji koja prema našem zakonu nisu zastareli”, govori Milanović dodajući da je Srbija misli da može da bude regionalni Hag.

Tvrdi i da Vučić i on nikako nisu isti.

Vučić: Moja dužnost je briga za Srbiju
Foto: Tanjug/video

“Moj politički uticaj i snaga u Hrvatskoj je neuporediv s njegovim u Srbiji. On je vlasnik Srbije. Ja to nisam radio ni kad sam bio premijer. Mi smo drugačiji, naši su kriterijumi su drugačiji. Vrsta demokratije u Srbiji nije evropska vrsta demokratije“, kaže predsednik dodajući da je Srbija odabrala model vlasti u kojemu “imaš predsednika koji je gazda svega”.

BONUS VIDEO: Nezgoda u Jasenovcu, predsednik Hrvatske Zoran Milanović se okliznuo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar