Foto: Printscreen/YouTube/Marko Milačić

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić tvrdi da su predstojeći parlamentarni izbori istorijski u toj državi, na kojima će, veruje, narod konačno poslati trodecenijskog vlastodršca Mila Đukanovića na smetlište istorije ili u zatvor.

Milačić u razgovoru za portal Nova.rs navodi da Crnu Goru 30. avgusta ne čekaju ni izbori, koliko borba za opstanak identiteta i goli život.

Pročitajte još:

„U pitanju je gola borba za naš opstanak. Izbori najmanje ima veze sa partijama i politikom, a najviše sa očuvanjem našeg bića i elementarne egzistencije, jer je policija u poslednjih pola godine pretvorena u huntu, a režim prešao u otvorenu diktaturu“, ističe Milačić, čija je stranka deo opozicione koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Opozicija će, podvlači, pobediti na ovim izborima, jer se na njima brane „pragovi svetinja i domova“.

„Mi tu nemamo alternativu osim da Đukanovića pošaljemo na smetlište političke istorije. Da će Milo pasti govori atmosfera koja je u Crnoj Gori nikad bolja. Pola godine je narod na ulicama i bori se za ono što će krunisati 30. avgusta. Uz sve njihove manipulacije naša pobeda je izvesna, bez obzira koja će opoziciona opcija osvojiti koliko mandata“, smatra naš sagovornik.

Foto: Printscreen/YouTube/Marko Milačić

Panika na maksimumu

Kaže da je DPS u panici godinama, ali da je ovog puta ona dostigla maksimum, što opravdava jednim potezom vlasti koji joj ni visoki funkcioneri nisu mogli oprostiti.

„Nikada se do sada nije dešavalo u DPS da Đukanovića tako masovno napuštaju čak i ugledni članovi i finansijeri. Svuda se svakodnevno čuje od članova koji su otišli da su tolerisali mnoge Milove stvari, ali da mu ne mogu oprostiti napad na crkvu. Preko toga mu nikada neće preći, jer je udario na Svetog Vasilija“, poručuje Milačić.

U uslovima izbora pod koronom, predsednik Prave Crne Gore veruje da će birači svoje glasačko pravo iskoristiti 30. avgusta glasom protiv štetočinske vlasti.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Da se razumemo – krađa izbora je elementarna stvar u Crnoj Gori. Predati Đukanoviću pobedu nekim jalovim bojkotom nije bilo rešenje. Trebalo je ući u ring, posebno što su sada prilike takve da idu opoziciji naruku, čak i u takvoj neravnopravnoj borbi. Krao je, ali s obzirom na toliki pad podrške, ovog puta sigurno neće moći da ukrade toliko. Spreman je na sve, to znamo, ali borićemo se“, navodi Milačić, dodajući da je opozicija kompaktna i pored toga što izlazi na izbore u nekoliko kolona.

Sa DPS razgovor samo o jednom

Opcija da u budućoj vlasti dođe do saradnje sa DPS-om ostaje otvorena, naglašava Milačić, ali samo ukoliko se ona zasniva na tome da Đukanović prihvati da ode u zatvor.

„U svoje lično ime, a mislim da delim stav i sa drugima iz koalicije, mogu da kažem da do tako nečeg ne može da dođe ni po cenu života. Ako je neko krenuo na Vasilija Ostroškog, onda sa njim nema diskusije ni pregovora. Jedino bismo prihvatili saradnju da Đukanović pođe u zatvor zajedno sa svim njegovim kolegama, pa ako je spreman za to, onda ćemo razgovarati“, objašnjava naš sagovornik.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Od prvih poteza po rušenju Đukanovića, Milačić izdvaja sprovođenje hitne pravde koje su, kako ističe, građani veoma žedni.

„Ekonomski se Crna Gora mora podići na noge. Cilj nam je uspostavljanje svih porušenih mostova sa Srbijom i Rusijom, kao i svim drugim zemljama. Da se država otvori za sve, a ne samo za privilegovane. Hoćemo da se ispitaju svi sumnjivi poslovi od kojih su se bogatili pojedinci bliski vlasti. Najvažnije je da se obezbedi normalan život, bez obzira na veru i političku pripadnost“, otkriva Milačić planove koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Auto-litije plaše režim

Od procesa koji se paralelno odvija sa predizbornom kampanjom, a nema nikakve veze sa politikom, Milačić označava auto-litije, pred kojima je, kako veli, vlast potpuno nemoćna.

Foto: Printscreen/YouTube/Marko Milačić

„Veličanstvene litije koje su obišle svet sada su u automobilima, jer u uslovima korone moramo da poštujemo socijalnu distancu. Savršena je dovitljivost našeg naroda kojem Milova vlast ne može ništa. To je odličan primer nenasilnog otpora koji može da bude primer svetu kako se može boriti za svoje principe. One jako iritiraju i plaše režim, jer je očigledno da nisu partijski režirana okupljanja, a nama je zbog toga mnogo drago“, zaključuje u Milačić razgovoru za Nova.rs

Komentari

Svi komentari (0)