Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je danas da ga ne zanimaju fotelje i rešen je, kako kaže, da ostane u parlamentu kao poslanik, jer je najbitnije da se u toj instituciji čuje glas naroda.

Predsednik Prave smatra da je u najboljem interesu građana Crne Gore da do formiranja vlade dođe u što kraćem roku.

Pročitajte još:

„Prava Crna Gora i ja lično izražavamo puno poverenje i podršku mandataru u nimalo lakom poslu strukturiranja izvršne vlasti“, rekao je Milačić.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić najavio je ranije da će nova vlada biti formirana do 11. novembra. On je pozvao koalicione partnere da dostave predlog kandidata za ponuđene resore.

Milačić je za „Vijesti“ kazao da je Prava Crna Gora od osnivanja postavila sebi za cilj izgradnju Crne Gore kao istinski građanske države znanja, rada i duhovnosti.

„Država koja će znati da nađe svoje mesto u savremenom svetu, bez samonegacije i potiranja onih vrednosti na kojima je sazdana. Na tom putu, naš jedini partner i saradnik je narod Crne Gore. Narod, koji je uprkos višedecenijskom pritisku, u sebi sačuvao sve životne odrednice prave, iskonske Crne Gore, jer je upravo narod, mnogo više od političkih elita, bio svestan šta to znači za očuvanje bića ove zemlje. Sada narod ima svog političkog predstavnika u državnim institucijama. Naša misija u ovom trenutku je da budemo glas naroda, uz narod i za narod“, kazao je Milačić.

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Zbog toga, kako je dodao, Prava Crna Gora i on istrajavaju na onome što je dominantna volja građana, a to je formiranje „prve slobodne Vlade“.

„U tom procesu potpuno je nebitno gde će u njoj i hoće li uopšte biti Marka Milačića ili bilo koga drugog personalno. Takođe, veličanstvene litije koje su nas oplemenile obavezuju da opšti interes pretpostavimo svemu drugom. Demontaža odnarođenog i korumpiranog sistema je cilj iza kojeg je svojim potpisom stao 41 poslanik Skupštine Crne Gore predlažući gospodina Zdravka Krivokapića za mandatara“, naveo je Milačić.

Smatra da je u najboljem interesu građana Crne Gore da do formiranja vlade dođe u što kraćem roku.

„Mi ćemo biti posvećeni tom cilju i kroz konstruktivan odnos prema predlozima mandatara i kroz predlaganje adekvatnih personalnih rešenja na svim nivoima vlasti“, rekao je Milačić.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kaže da je snaga Prave Crne Gore mnogo veća od jednog mandata u Skupštini.

„O tome, osim istraživanja javnog mnjenja i realnog uvida sa terena, svedoči ogroman broj poziva koje svakodnevno dobijamo, kojima nam se ljudi obraćaju ne samo sa željom da nas politički podrže, već nas gledaju kao snagu koja im može pomoći. To je najveće zadovoljstvo u radu političara – da bude prepoznat kod građana kao neko ko im zaista može pomoći, ko rešava njihove probleme“, naveo je Milačić.

Dodaje da upravo to što oseća da su ih građani prepoznali kao njihove prave predstavnike, čini ga odlučnim da kroz svoj mandat u Skupštini, bude u potpunosti predan poslu narodnog predstavnika.

„Ne zanimaju me fotelje i lično sam rešen da ostanem u parlamentu, kao predstavničkom domu naroda, jer znam da je najbitnije da se upravo u toj instituciji, koja je u poslednjih nekoliko mandata postala uslužni servis i pisarnica izvršne vlasti, mora čuti glas naroda. Sa novom poslaničkom većinom, novim predsedavajućim i sa po prvi put zastupljenom Pravom Crnom Gorom u Skupštini, moramo tom domu vratiti ugled i položaj koji mu pripada“, rekao je Milačić.

BONUS VIDEO

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar