Foto:Tom Weller / AFP / Profimedia/Shutterstock/Privatna arhiva/EPA-EFE/THOMAS NIEDERMUELLER

Mirnesa S, koju nemačka policija sumnjiči za krađu milion evra iz firme za transport za koju je radila, uhapšena je na aerodromu u Štutgartu nakon više meseci skrivanja. Iako je bila najtraženija žena u Nemačkoj i svi sumnjali da se krije u rodnoj Bosni i Hercegovini, popularna Miki skrivala se u susednoj Crnoj Gori.

Kao bomba je odjeknula vest da je Mirnesa, čije je devojačko prezime Bešlić, uhapšena na aerodromu u Štutgartu. Nemački mediji isprva nisu imali više informacija o njenom hapšenju, ali je policija ubrzo objavila detalje.

Kako je potvrdila portparolka policije Ilona Bon, ona je sama poručila policiji da želi da se preda.

Foto:Screeenshot/Instagram/TikTok/muhamedmujoomanovic

„Želela je da se preda, da njen advokat kontaktira policiju i rekla je kada će stići na aerodrom u Štutgart. Mirnesa S. delovala je mirno kada je uhapšena. Ona je stigla iz Crne Gore“, rekla je Bon za RTL.

Ono što je najviše šokiralo javnost jeste činjenica da se ona krila u Crnoj Gori.

Sumnje širom Balkana

Mirnesa je u oktobru prošle godine ukrala milion evra iz firme za transport u kojoj je radila. Ubrzo je otkrivena, a policija je objavila da nudi nagradu od 37.000 evra za informacije o njoj.

Foto: Privatna arhiva

Tada je saopšteno da je reč o plavuši čije je telo prekriveno tetovažama, a koja je rodom sa Balkana, tačnije iz Bosne i Hercegovine.

Tako je Miki postala senzacija u Nemačkoj, ali i na Balkanu. Mediji iz Bosne i Hercegovine otkrili su da je ona rođena u Busovači, gde je i danas njena porodična kuća. Pored toga, ima brata blizanca i sestru, a otac joj je preminuo prošle godine.

Nemci su od početka sumnjali da se Miki krije na Balkanu, ali je prva sumnjiva lokacija bila Bosna i Hercegovina. Nemački Interpol nedavno je stupio u kontakt sa tamošnjom policijom, tražeći informacije o njoj i potencijalnom dolasku u rodnu zemlju.

Foto: Privatna arhiva

Nemci su tada saopštili da dobijaju na stotine informacija o Miki. Međutim, ispostavilo se da je ona uspela da prevari sve i skriva se u susednoj Crnoj Gori. Odatle je i otišla u Štutgart, gde se predala.

Promena ličnog opisa

Fotografije koje su nastale na aerodromu, dodatno su šokirale javnost. Miki je na njima neprepoznatljiva – postala je brineta, koja nosi naočare i neupadljivu crnu garderobu.

Ranije su medije ispunile njene provokativne fotografije, prepune luksuza i tetovaža.

Misteriozna pljačka

Iako je Miki zvanično uhapšena, još uvek nisu razjašnjeni detalji velike pljačke. U prethodnom periodu se spekulisalo da je ona ukrala milion evra za svog partnera, a potom pobegla na luksuznu destinaciju.

Pojavile su se i informacije da je pljačku planirala u stanu koji se nalazi na 200 metara od policijske stanice. Najveća enigma je kako je uspela da iznese milion evra iz firme, zbpog čega se sumnja da je imala pomoć.

Da je verovatno imala pomoć pri krađi veruju mnogi, a među njima i njen bivši radni kolega Ivan Angelov, koji za RTL izjavio da je prvo bio šokiran.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Da, prvo sam bio šokiran. Ali, istovremeno, ne mogu reći da sam bio iznenađen. Uvek je govorila da više ne želi da radi, da samo želi da se provodi,” rekao je on.

Mnogi njeni prijatelji veruju da je imala pomoć u svemu tome. Angelov dodaje da je bila u stanju da uradi sve za svog muškarca, pa verovatno nije sama sve to organizovala. Na pitanje da li misli da Mirnesa S. treba da se preda, on odgovara: “Ne znam da li je taj novac vredan svega toga”.

BONUS VIDEO Konobarica Miki šalje pozdrave Muji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar