Migranti
Foto: EPA-EFE/ERDEM

Jedna migrantkinja pronađena je mrtva, ubijena iz vatrenog oružja, posle razmene vatre na grčko-turskoj granici, na području Evrosa na severozapadu Grčke, saopštila je tamošnja policija.

Žena je verovatno bila u grupi migranata koji su čamcem pokušali da pređu reku Evros, koja je prirodna granica Grčke i Turske, navela je grčka policija.

„Grupa od deset ljudi u petak uveče je pokušala da uđe u Grčku sa turske strane. Grčka policija im je naredila da se zaustave, ali nisu poslušali. Tada se začula pucnjava sa turske strane. Grčki graničari su potom pucali u vazduh“, izjavio je neimenovi predstavnik regionalne policije.

Policija je potom pronašla četiri muškarca koji su doplivali do grčke strane sa ubijenom migranktinjom.

„Žrtva je pogođena metkom malog kalibra u leđa u visini grudi. Prema rečima lekara, metak je ispaljen sa kratke udaljenosti. Za sada ne znamo nacionalnost žrtve niti četvorice muškaraca“, dodao je predstavnik policije.

Grčki mediji su preneli da metak koji je pogodio ženu ne odgovara oružju koji koriste grčki i turski graničari.

Posle talasa migranata koji su stizali iz Turske preko reke Evros u martu 2020. godine, Grčka je pojačala svoja sredstva nadzora, kamerama i radarima, i podigla čeličnu ogradu pet metara visoku i dugačku oko 40 kilometara.

Bonus video: Migranti na granici Srbije i Mađarske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar