Korona žurke u Crnoj Gori
Foto: Nova.rs/video

Zbog kršenja epidemioloških mera u Budvi, Uprava za inspekcijske poslove izrekla je za mane od mesec gotovo 30.000 evra kazni. Osim u Budvi, mere se krše i u najjužnijoj opštini, Ulcinju.

“Ukoliko uzememo u obzir trenutnu epidemiološku situaciju znamo da se povećava broj zaraženih posebno u Budvi i iz tog razloga UIP je pojačala svoje kontrole. Tako da smo izrekli i prekršajne naloge podneli zahtjeve za pokretanje pekršajnih postupaka zatvorili i objekte na tri dana zbog kršenja mera”, navela je za RTCG Marina Radulović iz Uprave za inspekcijske poslove.

Mere se, kaže Radulovićeva, dosta krše i u Ulcinju.

“Sada kontrolišemo i ove nove mere koje su donete od strane Ministarstva zdravlja, tačnije kontrolišemo da li svaki ugostiteljski objekat poštuje sve one mere koje su donete. Znamo da u jedan lokal može ući samo gost koji ispunjava jedan od četiri uslova koja su propisana”, navodi Radulović.

Crna Gora je uvela nove epidemiološke mere 30. jula i od tada je ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, kao i noćne klubove i diskoteke, dozvoljen samo uz najmanje jedan od sledeća četiri dokaza – da je osoba u celosti vakcinisana ili je primila prvu dozu, da poseduje negativan PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je prebolela kovid-19 i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati.

Zbog poslednjih donetih mera iz NVO Ugostitelji Crne Gore, najavili su od ponedeljka proteste.

BONUS VIDEO: Kršenje mera u Crnoj Gori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare