Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Neka legalna migracija može da doprinese evropskim privredama, ali migracija nije rešenje za demografsku krizu kontinenta, rekla je italijanska premijerka Đorđa Meloni u Budimpešti.

Ona je govorila na Budimpeštanskom demografskom samitu čiji je domaćin mađarski desničarski nacionalista premijer Viktor Orban, dugogodišnji politički prijatelj Melonijeve, prenosi agencija Rojters.

„Mislim da kvota legalne migracije može da učini pozitivan doprinos našim privredama ali ostajem ubeđena da bi bilo odgovornije za nas da evropske građanane zadužimo za nalaženje rešenja za evropsku socijalnu krizu, rekla je Đorđa Meloni.

Koalicija Đorđe Meloni koja je došla na vlast prošle godine zalaže se za nacionalistički program koji uključuje čvrst pristup migraciji, obećava da će podstaći rekordno nisku stopu rađanja u Italiji, i pojačati regulativu protiv roditeljstva LGBT i upotrebe stranih reči u zvaničnim dokumentima.

„Živimo u eri gde je sve što nas definiše pod napadom“, rekla je Melonijeva i dodala da je odbrana tradicionalnog modela porodice i Boga deo „velike borbe“ za zaštitu čovečanstva i prava ljudi.

Petom Budimpeštansko demogratskom samitu učestvuje i predsednik Bugarske Rumen Radev, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas iz Brisela doputovati u Budimpeštu gde će prisustvovati večeri povodom samita na poziv mađarske predsednice Katalin Novak.

***

BONUS VIDEO: Veliki požari zadesili Italiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar