Foto: Polaris / Profimedia

Posle jučerašnjeg "hladnog" susreta princa Vilijama i Kejt Midlton sa Megan Markl i princom Harijem na Dan Komonvelta, okupljeni sledbenici optužili su Vilijama da ne ume da se pozdravi sa bratom. Megan i Hariju ovo je bila poslednja službena obaveza pre konačnog odlaska iz kraljevske porodice i početka novog života u Kanadi.

Naime, susret s članovima kraljevske porodice na misi u Vestminsterskoj opatiji, održanoj povodom Dana Comonwelta nije prošao u srdačnoj, niti porodičnoj atmosferi. Bio je to prvi javni susret vojvode i vojvotkinje od Saseksa nakon četiri meseca sa princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt, princom Čarlsom i Kamilom, piše Dejli mejl.

Među okupljenima se čulo neodobravanje Vilijamovog ponašanja i optužili su ga da „ignoriše“ Megan Markl i princa Harija u „bolnom“ pozdravu dok su prisustvovali službi u Comonveltu. Inače, Megan i Hari će od 31. marta, prestati da koriste kraljevske titule i da dobijaju javni novac.

Oni su se prvi put susreli od kada je najavljen Megzit pre dva meseca. Ovaj sporni susret dva kraljevska para trajao je 10 sekundi, ali je izazvao brojne reakcije u javnosti.

Međutim dok se par pozdravljao u Vestminster Abiju danas, mnogi kraljevski sledbenici bili su nervozni i nisu mogli da ne komentarišu „hladan“ pozdrav.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jedan je napisao: ‘To izgleda bolno’, dok je drugi prokomentarisao: ‘Ovo me stvarno uznemirilo. Villiam i Kejt, tako bezobrazni. Moram da priznam da izgleda hladno. To nije način da pozdravite brata kada ga prvi put vidite posle dugo vremena. ‘

Porodice Kembridž i Saseks nisu kao prošle godine učestvovali u procesu sa kraljicom, nego su još pre ceremonije zauzeli svoja mesta. Hari i Megan sedeli su u istom redu s princom Edvardom i njegovom suprugom Sofi, a ispred njih, u prvom redu, bili su Kejt i Vilijam koji su došli kasnije. Zauzeli su mesta ispred Edvarda i Sofi i prisnije su se pozdravili sa njima nego sa Harijem i Megan.

Ipak, Megan Markl ni jednog trenutka nije skidala osmeh sa lica. Pristojno i srdačno se pozdravila i kratko mahnula rukom u znak pozdrava, ali nije ustajala. Hari ih je takođe pristojno pozdravio.

Na kratkom videu uhvaćen je trenutak ponovnog susreta. Izgledalo je kao da su Vilijam i Kejt totalno ignorisali Harija i Megan.

Na Tviteru se povela rasprava o tome što se zaista dogodilo, izdvaja Jutarnji.hr

Izdvajamo samo neke od stavova na Twitteru.

– Megan je tri puta pokušala da se pozdravi bez uspeha, Hari uopšte ne izgleda srećno.

– Hari je trebao da ustane i pozdravi brata, kao što je to učinio princ Edvard.

– Puno vike oko ničega. Kejt je uzvratila osmeh. Njihov susret bio je srdačan s obzirom na protokol. To se može videti na snimku, iako se ne vidi njeno lice.

– Istina je takva da se niko ne bi trebao rukovati zbog koronavirusa.

– Zaslužili su, bravo Vilijam i Kejt

– Pitam se je li netko pitao Megan kako se oseća.

– Je li nekome palo na pamet da su se možda videli i pozdravili pre nego što su došli.

– Kejt je stvarno pokazala svoje pravo lice. To je bilo neprofesionalno, nikad mi nije bila draga, uvek mi je bilo nešto sumnjivo kod nje, sram je bilo.

– Izgleda da se Hari oseća baš jadno