Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Na zagrebačkom Zrinjevcu u Zagrebu u 11 sati počeo je najavljen protest Sindikata medicinskih sestara i tehničara koji su na ulice izašli, između ostalog, i zbog uvođenja Kovid potvrda za zdravstvene radnike.

Pročitajte još:

Sindikalci žele da ukažu na dugogodišnje probleme koji su proizašli iz nerazumevanja od strane ministarstva zdrablja, Vlade i sindikata, a reč je, između ostalog, o neadekvatno plaćenom prekovremenom radu i radu na praznike, sistematizaciji radnih mesta, ucenama i pretnjama zbog odbijanja vakcinacije.

Na protest se osvrnuo i resorni ministar koji je rekao da je protest legitiman, ali da nema mesta manipulaciji činjenicama.

Jutros je iz Ministarstva zdravlja poručeno da niko nije i neće biti prisliljen na vakcinaciju, ali da su dužni da preduzmu sve mere zaštite u sprečavanju ulaska virusa i širenja zaraze u zdravstevni, posebno bolnički sistem.

Foto:Patrik Macek/PIXSELL

„Današnji sindikalni protest dela medicinskih sestara i tehničara legitiman je i demokratski način izražavanja stavova i zahteva prava zaposlenih, ali nema mesta mapipulaciji činjenicama“, ističe ministar zdravlja Vili Beroš.

BONUS VIDEO: Protesti u Ljubljani

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar