Ilon Mask Foto: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN

Ilon Mask, izvršni direktor Tesle, Spejs Iksa i najbogatiji čovek na svetu, prošle godine je dobio blizance sa izvršnom direktorom u jednoj od svojih kompanija, Neuralink, piše Biznis Insajder.

Mask, koji je 24. maja objavio tvit u kojem je rekao da je „natalitet u SAD ispod minimalnog održivog nivoa već 50 godina“ i zakačio ga na vrh svog profila na Tviteru gde ga prati preko 100 miliona ljudi, dobio je decu sa Šivonom Zilisom.

Ona je zaposlena u kompaniji koja se nada da će razviti kompjuterski čip za ljudski mozak, prema dokumentima do kojih je došao Biznis Insajder.

Dobili su sudske podneske koji se odnose na promenu zakonskih imena deca kako bi se uključila prezimena Mask i Zilis. CNN Biznis nije mogao nezavisno da potvrdi sadržaj dokumenata, ali sudska odluka okruga Travis u Teksasu, ukazuje da je zahtev za promenu imena prvobitno podnet u aprilu 2022. godine i da je odobren početkom maja – što odgovara datumima u dokumentima koje je objavio Biznis insajder.

Ti dokumenti sadrže pečat suda, kao i Maskov potpis gde je on naveden kao otac, a Zilis kao majka.

Mask nije odmah odgovorio na zahteve za komentar poslate predstavnicima za medije Tesle, Spejs Iksa i Neuralinka.

PROČITAJTE JOŠ:

Zilisine profesionalne veze sa Maskom datiraju najranije od aprila 2016. godine, kada je postala savetnik OpenAl-a. Mask je osnivač OpenAl, neprofitne istraživačke laboratorije sa nevedenom misijom da „osigura da veštačka inteligencija koristi celom čovečanstvu“.

Zilis je radila i za Tesli i za Neuralink od 2017. godine. Trenutno radi kao direktor operacija i specijalnih projekata u Neuralinku. Pre nego što je počela da radi za Mask, Zilis je bila zaposlena u Blumberg fondu rizičkog kapitala, kao i u IBM-u.

Ilon Mask je navodno otac devetoro dece. Sa prvom suprugom ima petoro dece. Dvoje dece je kasnije dobio sa muzičarkom Kler Baučer, poznatijom kao Grajms. Njihovo drugo dete je rođeno u decembru 2021. godine preko surogat majke.

BONUS VIDEO: Ilon Mask – čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare