Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Nema straha za bezbednost u Crnoj Gori, jer je njena sigurnost i sigurnost građana apsolutno obezbeđena, poručio je crnogorski premijer Duško Marković i naglasio da institucije imaju znanja i odgovornosti da to omoguće i na dan izbora u nedelju, i nakon njih. Istakao je da se nada da će razum preovladati.

Marković je u razgovoru za Televiziju San pozvao građane da budu Crna Gora 21. veka, a ne Crna Gora srednjeg veka, i da pokažu da su evropska zemlja.

„Ono što je neupitno, što ne sme da se osporava, to je država, i sigurnost i stabilnost u toj državi. Dakle, nijedan izborni proces, nijedan glas, ni stotine glasova, ne smeju i ne mogu biti povod da uznemiravate vaše komšije i prijatelje“, kazao je Marković.

Poručio da je Crna Gora stabilna i da se ne može ugroziti sigurnost ni pojedinca, ni njegove porodice.

„Sigurnost države je apsolutno obezbeđena, institucije imaju i znanja i odgovornosti da to obezbede, ne samo na dan izbora, nego i nakon izbora i svaki drugi dan. Spremni smo na svaku vrstu provokacije. Nećemo dozvoliti uznemiravanje bilo kog građanina, a posebno njegovog biračkog prava na dan izbora. Posebno nećemo dozvoliti eventualnu destrukciju koja bi imala rušilački karakter, nepriznavanje izborne volje građana i tome slično“, poručio je crnogorski premijer.

Istakao je da se nada da će razum preovladati.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori, na kojima će učestvovati šest koalicija i šest političkih partija, biće održani u nedelju, 30. avgusta.

Na izborima, jedanaestim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori i petim od osamostaljenja od Državne zajednice Srbije i Crrne Gore, biće održani i izbori u nekoliko opština za lokalne organe vlasti – u Kotoru, Budvi, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

Pravo glasa u Crnoj Gori, prema biračkom spisku koji je objavila Državna izborna komisija, ima 540.026 građana.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar