Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS/Dmitriy Vinogradov / Sputnik / Profimedia

Predsednika Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić pozvao je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da u narednim satima mandat za sastav nove vlade poveri Miodragu Lekiću.

„Obavještavam Vas da su političke stranke, pobjednice izbora 2020. godine, Nova srpska demokratija, Demokratska Crna Gora, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena reformska akcija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, CIVIS i Demos, postigle politički dogovor da mandatar za sastav nove Vlade bude g. Miodrag Lekić. Sa tom odlukom su sve pobrojane stranke, pojedinačno, na današnjoj konferenciji za novinare, upoznale domaću i međunarodnu javnost. Tim dogovorom, omogućeno je da se izabere demokratska i legitimna Vlada jer za to postoji saglasnost svih nas koji činimo apsolutnu većinu u Parlamentu, čime su se stekli uslovi da se, u skladu sa Ustavom, mandat za sastav sledeće Vlade povjeri g. Miodragu Lekiću“, navodi se u pismu koje je Mandić uputio Đukanoviću.

Mandić je u pismu obavijestio Đukanovića „da su razgovori parlamentarne većine bili veoma uspešni i da smo u dosadašnjem radu daleko odmakli u saglasnosti vezano za program i sastav nove Vlade, kao i u pripremi koalicionog ugovora kojeg ćemo zaključiti neposredno pre njenog izbora u Parlamentu“.

„Vašim današnjim davanjem mandata, stvorila bi se neophodna osnova za konsolidaciju društva i efikasni odgovor na socioekonomsku krizu koja je zahvatila čitav evropski kontinent, pa i našu državu, kao i na bezbjednosne izazove i probleme koji u dugom vremenskom roku potresaju zemlju. Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore“, zaključuje se u pismu Mandića.

***

BONUS VIDEO: Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare