Andrija Mandić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da Vlada i premijer Zdravko Krivokapić nisu ispunili očekivanja, kao i da on više nema poverenje Demokratskog fronta. On je sugerisao premijeru da zbog nepotpisivanja Temeljnog ugovora zatraži oprost od srpskog patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, ode što pre za Beograd i ispuni obećanje.

“Njegovo činjenje je skandal. On je imao najveće poverenje. Pa nije taj sporazum usavršavao Mandić, nego članovi Vlade i predstavnici SPC. Obavešten sam da je u toku trajanja Sabora SPC ugovor trebalo da bude potpisan”, rekao je Mandić za A1 TV.

On je poručio da je Krivokapić još u aprilu hteo da potpiše ugovor, ali da ga da razni centri moći pritiskaju.

“S jedne strane to mogu biti koalicioni partneri Demokrate i URA, a da nipošto ne treba potpisivati ugovor u Beogradu, kao što se to činilo sa Rimokatoličkom crkvom”, rekao je on, dodajući da pritisci postoje i sa međunarodnih adresa.

Mandić je rekao da je potpisivanje Temeljnog ugovora za njih najvažnije pitanje.

“Krivokapić to da uradi i ispuni ono obećanje zbog kojeg je tu gde jeste”, rekao je Mandić, navodeći da je premijer “čovek zadataka doveden da se reši određeno pitanje”.
Komentarišući optužbe Krivokapića da ga ucenjuje, Mandić ističe da to nije istina.

“Krivokapić nije ispunio obaveze i izgubio je naše poverenje, ne samo prema nama nego i prema crkvi”, rekao je on.

Predsednik Nove srpske demokratije kazao je i da nije tačna informacija da će ga DF predložiti da za predsednika Vlade u narednim razgovorima koji predstoje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram