Andrija Mandic
Andrija Mandić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je novinarima nakon sastanka stare parlamentarne većine da je 41 poslanik potpisao Sporazum i obavezao se da će biti eliminisan povratak Demokratske partije socijalista na vlast i da će biti nastavljena demontaža sistema, pišu podgoričke Vijesti.

Predstavnici partija bivše parlamentarne većine održali su razgovore o rešavanju političke krize, javljaju Vijesti.

Ovo je bio treći sastanak u poslednjih osam dana, a inicirao ga je, kao i prethodne, Mandić.

„Ovde su potpisi svih 41 poslanika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine. Prvi cilj te parlamentarne većine je eliminacija svake mogućnosti povratka učešća DPS u izvršnoj vlasti u bilo kojoj formi i nastavak demontaže bivšeg režima, kao i ostali ciljevi od kojih je prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Mandić nakon sastanka.

On je istakao da sada postoji jasna parlamentarna većina koja je poslala poruke DPS-u da 41 poslanik njih ne vidi kao partnera, nego kao problem u Crnoj Gori.

„Uveren sam da ako budemo sledili ovo što smo potpisali, i ako poslušamo glas naroda koji nas zove da se dogovorimo, da ćemo već u ponedeljak, kada smo zakazali sledeći sastanak… rešiti pitanja… ko je kandidat za premijera i predsednika Skupštine. U ponedeljak će se ta pitanja rešiti, osim ako neko ne bude imao potrebu da posle toga nešto dodatno pojašnjava“, istakao je Mandić.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar