Vladimir Joković Foto: gov.me

Potpredsednik aktuelne crnogorske vlade za ekonomska pitanja i ministar poljoprivrede Vladimir Joković kaže da mu se čini da su veće šanse da izvršna vlast Dritana Abazovića danas neće pasti.

Ako, kaže Joković, Demokrate sa DPS-om ne obore vladu otvoriće se prostor za razgovore o rekonstrukciji ove vlade ili za formiranje tehničke vlade.

Joković je u izjavi za podgorički portal Borba uoči sednice rekao da su građani zadovoljni odlučnošću ove vlade koja u Crnoj Gori snaži vladavinu prava i čestitaju im, kaže, za odvažnu borbu protiv kriminala. Na pitanje kolika je verovatnoća da Demokrate podrže ideju DPS-a da se sruši vlada, Joković kaže:

Vladimir Joković Skupština Crna Gora
Vladimir Joković Foto: Printscreen/Skupština Crne Gore Youtube

„Aleksa Bečić i svi njihovi poslanici imaju potpisanu izjavu časti da sa DPS-om u Skupštini Crne Gore neće praviti većinu. Ako danas glasaju za rušenje vlade pogaziće svoju izjavu časti i to će ih nakon sledećih izbora svesti na političku marginu“.

U slučaju da, kako kaže, ne glasaju za rušenje vlade, otvoriće prostor za razgovore o rekonstrukciji ove vlade ili za formiranje jedne vrste tehničke vlade koja bi se bavila pripremom prvih fer izbora u istoriji Crne Gore. Dodao je da nije siguran ni da je DPS uveren da je rušenje ove vlade bila dobra ideja.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovo kažem jer bi na eventualnim brzim vanrednim izborima oni postigli daleko slabiji rezultat od onoga pre dve godine. Ali evo da sačekamo šta će doneti ovaj dan i da apelujemo da se odlučuje razumno i u korist građana Crne Gore“, poručio je Joković.

Prava i Ujedinjena Crna Gora saopštile su da će glasati za pad Abazovićeve vlade.

BONUS VIDEO Izjava Dritana Abazovića nakon potpisivanja ugovora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)