Foto: EPA-EFE/NYEIN CHAN NAING

Predsedavajući parlamenta i bivši predsednik Maldiva Mohamed Našid u stabilnom je stanju nakon što je u četvrtak povređen u eksploziji bombe ispred porodične kuće, rekao je portparol njegove vladajuće Maldivske demokratske stranke.

Pročitajte još :

Dvoje bliskih članova njegove porodice, koji su zatražili da se ne identifikuju zbog osetljivosti situacije, rekli su da je Našid bio u svesnom stanju pre nego je primljen u bolnicu zbog zadobijenih povreda u napadu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, a predsednik Maldiva Ibrahim Muhamed Solih, bliski saveznik Našida, potvrdio je da je u toku istraga o eskploziji u kojoj je povređen i jedan strani turista.

„Oštro osuđujemo napad na predsednika parlamenta i bivšeg predsednika Mohameda Našida večeras. Za kukavičke napade poput ovih nema mesta u našem društvu“, napisao je u objavi na Tviteru ministar spoljnih poslova Abdula Šahid.

Našid, koji je postao prvi demokratski izabrani predsednik Maldiva 2008. godine, ostao je uticajna ličnost od napuštanja funkcije 2012. godine. Predsednik je vladajuće stranke i nakon povratka iz perioda u egzilu, na čelu je parlamenta od 2019.

Ovaj arhipelag je u prošlosti bio poznat po političkim nemirima, kao i islamističkom militantnom nasilju.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)