Emanuel Makron i Vladimir Putin Foto:EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Smrt Alekseja Navaljnog "otkriva slabost Kremlja i strah od bilo kojeg protivnika", izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron povodom vesti da je u ruskom zatvoru preminuo opozicioni lider Aleksej Navaljni.

„Večeras mislim na njegovu suprugu, na njegovu porodicu, na čoveka koji je opovrgao tezu da hrabrosti više nema“, izjavio je Makron nakon potpisivanja sporazum sa svojim ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim u Jelisejskoj palati, preneo je Figaro.

Ruska federalna kazneno-popravna služba u Jamalo-Neneckoj autonomnoj oblasti saopštila da je danas da je Alekseju Navalnom (47) pozlilo nedugo nakon šetnje i da je gotovo odmah izgubio svest.

„I pored svih napora medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći, koji su odmah stigli na lice mesta, mere reanimacije nisu dale rezultate“, navodi se u zvaničnom saopštenju ruske kazneno-popravne službe.

Navaljni je služio kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio „najžešći domaći protivnik“ predsednika Rusije Vladimira Putina, preneo je ranije Rojters.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar