Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je večeras da je negativan na koronavirus, nakon što se testirao jer je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski objavio da ima virus kovid-19.

Makedonski premijer je ranije danas izjavio da će se testirati, iako nije imao bliske kontakte sa ministrom policije Oliverom Spasovskim.

Zaev je na svom Fejsbuku objavio da svako brine o svom zdravlju i zdravlju ljudi u okolini, kao i da svako može da da svoj doprinos javnom zdravstvu ukoliko poštuje mere i preporuke, prenosi MiA.

„Nošenje zaštitnih maski, održavanje distance, izbegavanje okupljanja, to je jedini način za borbu protiv kovida-19“, rekao je Zaev.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski saopštio je u ponedeljak da je pozitivan na Kovid-19 i da se nalazi u samoizolaciji.

„Uprkos striktnom pridržavanju mera od početka pandemije, kako bih zaštitio sebe i ljude oko sebe, dobio sam pozitivan rezultat testa na Kovid 19. Moja klinička slika je dobra, sa blagim simptomima i već sam u kućnoj samoizolaciji“, rekao je Spasovski.

U Severnoj Makedoniji je, prema poslednjim objavljenim podacima, registrovano 247 novoobolelih i 15 smrtnih slučajeva.

Zaev je ranije danas izjavio da će se testirati, iako nije imao bliske kontakte sa Spasovskim.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)