Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče saopštio je da se bolnice u Severnoj Makedoniji prebrzo pune zbog pandemije virusa korona, te da se priprema scenario i za prebacivanje pacijenata u drugih zemalja.

„Ove mere koje su sada na snazi imaju cilj da predstavljaju svojevrstan policijski čas, znači ograničen broj kontakata, nošenje maski i izbegavanje grupiranja“, istakao je on, prenosi Tanjug pozivajući se na makedonske medije.

Filipče je istakao da se bolnice ubrzano pune, da se postepeno puni i privremeno, takozvano modularno odeljenje, te da se prave pripreme i za bolnicu u skopskoj opštini Kozle i za nove kapacitete u skopskoj bolnici 8. septembar.

„Pritisak je zaista veliki. Iskreno se nadam da će mere koje smo preporučili doprineti smanjenje transmisije virusa. Vidimo šta se dešava u celom regionu, Evropi, pune se bolničke kapacitete, a to je nešto što svi želimo da izbegnemo“, zaključio je on.

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovana su 404 nova slučaja koronavirusa, a preminulo je 14 pacijenata.

U istom periodu ozdravila su 182 pacijenta, prenosi MIA.

Od početka epidemije Kovid 19 dijagnostikovan je kod 26.394 osobe, a ukupno je umrlo 897 lica. Aktivnih slučajeva u zemlji trenutno je 7.067.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar