Guverner Njujorka Endru Kuomo izbegava pojavljivanje u javnosti zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, dok ga članovi njegove stranke pozivaju da podnese ostavku. Građani su večeras izašli na ulice Njujorka i poručili Kuomu da žele njegovu hitnu ostavku.

Danas se u javnosti pojavila informacija da je Kuoma prijavila još jedna žena za seksualno uznemiravanje, pre toga su to učinile još dve. Građani Njujorka su svoje nezadovoljstvo guvernerom i njegovim postupcima pokazali na ulicama, sa transparentima na kojima piše da je „Kuomo seksualni predator“ i da žele njegovu ostavku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ana Ruč je rekla da joj je Kuomo prišao tokom proslave jednog venčanja u Njujorku 2019. godine. Ona je navela da se guverneru zahvalila za zdravicu, što je on shvatio kao poziv da joj stavi ruku na donji deo leđa, koji je bio otvoren. Kada mu je sklonila ruku, on joj je rekao da je agresivna i pomilovao po obrazu.

„Bila sam zbunjena, šokirana i posramljena“, istakla je Ruč i dodala da ga je nakon toga cele večeri izbegavala.

Nakon ovih optužbi, sve je više onih koji pozivaju na ostavku guvernera, a mnogi dolaze iz njegove partije.

Kuomo je počeo da otkazuje svoje profesionalne angažmane i izbegava pojavljivanje u javnosti. Pre toga izjavio da mu je „uistinu žao“ što su njegovo ponašanje i izjave protumačeni kao „neželjeno udvaranje“.

„Sada shvatam da su moje reči mogle zvučati neprimereno ili previše lično pa da su određeni komentari, imajući u vidu moj položaj, mogli kod nekih izazvati neželjeni učinak. Priznajem da su neke od stvari koje sam rekao pogrešno protumačene, poput neželjenog udvaranja: Ako je neko to tako shvatio, uistinu mi je žao“, dodaje Kuomo u saopštenju.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar