Sammie-Jo Forde Foto:preuzeto/ irishnews/privatna arhiva

Oštre protivnice vakcina Sami Džo Ford (32) i njena majka Hidr Madern (55), umrle od posledica koronavirusa samo samo nekoliko dana po primanju u bolnicu u Belfastu u Severnoj Irskoj.

Pročitajte još:

Sami je umrla u subotu u bolnici u Ulsteru, u kojoj je na istom odeljenju, lečena zajedno sa svojom majkom, koja je umrla 31. avgusta, piše Gardijan.

Madern je pre na mrežama delila brojne teorije zavere o koronavirusu i ispovesti medicinskih sestara koje se suočavaju sa otkazom ako odbiju vakcinu.

Takođe je delila video zapise Kendi Ovns, konzervativne komentatorke i aktivistkinje iz Sjedinjenih Država, o tome kako da odgovorite svom poslodavcu ukoliko vas on primorava na vakcinaciju, i još jedne od žena koja se zalaže za nevakcinisanje dece.

I majka i ćerka bile su zdravstvene radnice koje su među prvima imale pravo na vakcinu, kada je program vakcinacije počeo u januaru.

„Srušio mi se svet. Izgubio sam ćerku”, rekao je Samin otac.

Hidrina sahrana održana je 13. septembra, dok je Samina zakazana za 20. septembar.

„Nikada u životu nisam mislio da ću sahraniti svoju ćerku, bila je zdrava devojka i na kraju je doživela srčanu insuficijenciju”, dodao je otac.

Naglasio je da ne zna zašto njegova ćerka i žena nisu želele da se vakicinišu.

„Svi koji se ne vakcinišu, očigledno ne misle na nas koje ostavljaju za sobom“, rekao je.

Ovo nije prvi slučaj da ljudi koji se oštro protive vakcinaciji preminu od korone. Prošle nedelje TikTokerka Aleksandra Blankenbiler sa Floride koja je preminula od komplikacija korknavirusa samo devet dana po primanju u bolnicu. Pre nego što je umrla objavila je video snimak iz bolničkog kreveta u kome govori kako shvata da je pogrešila Ona u snimku moli sve mlade da se vakcinišu i priča im o svom iskustvu u bolnici.

“Svakodnevno slušam strašna zapomaganja iz susednih soba”, rekla je.

Nešto više od nedelju dana kasnije, umrla je od komplikacija izazvanih koronavirusom u 31. godini života. Ovu mladu devoku na društvenoj mreži TikTok prati više od 16.000 ljudi.

BONUS VIDEO: Anketa ispred kovid ambulanti u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar