Privođenje majke teško povređene devojčice u Slavonskom Brodu
Privođenje majke teško povređene devojčice u Slavonskom Brodu. Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Devojčica iz okolice Nove Gradiške, koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, danas je izgubila bitku. Roditeljima je juče određen jednomesečni pritvor, nakon što su delimično priznali počinjenje kaznenog dela kršenja prava deteta, piše Index.hr.

Devojčicu je u sredu ujutru u Opštu bolnicu u Novoj Gradiški donela majka i rekla da je dete palo. Lekari su pokušali da je reanimiraju, a s obzirom na težinu povreda, u sredu popodne devojčicu su prevezli u Klaićevu u Zagreb. Povrede po celom telu su bile teške, a posebno one na glavi.

Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak uticanjem na svjedoke, a ocu i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno delo, jer je već osuđivan za dugo kazneno delo.

POGLEDAJTE JOŠ:

U ovom slučaju majka je prvooptužena i ona se tereti za pet kaznenih dela povrede detetovih prava i nanošenja izrazito teških telesnih povreda , a oca državno tužilaštvo tereti za četiri kaznena dela teške povrede detetovih prava i nanošenja izrazito teških telesnih povreda.

Obzirom na to da je devojčica u međuvremenu preminula, kazneno delo za koje se majka tereti biće prekvalifikovano u „teška telesna povreda s posledicom smrti“. To je danas potvrdila županijska državna advokatica u Slavonskom Brodu Mirela Šmital, koja je dala kratku izjavu za medije.

„Tokom poslepodneva dobijena je informacija da je oštećena dvoipogodišnja devojčica preminula. S obzirom na novonastalu okolnost doći će do izmene kvalifikacije kaznenog dela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret u kazneno delo iz Članka 120 Kaznenog zakona“, rekla je Šmital.

Za to kazneno delo propisana je kazna od tri do 15 godina zatvora.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar