Foto:Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko kaže da neće biti novih predsedničkih izbora u toj zemlji i da oni ne dolaze u obzir.

Pročitajte još:

„Nećete doživeti da vidite dan kad radim bilo šta pod pritiskom. Neće biti ponovnih izbora, jer u tom slučaju, neće biti fabrika, plantaža. Sve će biti uništeno za pola godine“, izjavio je Lukašenko, prenosi Rojters.

On je danas posetio Fabriku traktorskih točkova i tom prilikom rekao da ima informaciju da sve fabrike u zemlji normalno rade.

„Već smo održali izbore. Neće biti novih izbora dok me ne ubijete“, naveo je portal Tut, preneo je Rojters.

Protivkandidatkinja Aleksandra Lukašenka na predsedničkim izborima Svetlana Tihanovskaja zatražila je u video-poruci oslobađanje svih političkih zatvorenika, kao i da se pripremi pravni okvir i uslovi za nove predsedničke izbore koje bi priznala i međunarodna zajednica.

Lukašenko je juče na skupu podrške njegovoj politici u Minsku izjavio da bi ponavljanje izbora značilo smrt Belorusije kao države.

U Minsku je održan i miting opozicije, koja ga smatra najvećim u istoriji zemlje, a nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred kapija fabrike tokom njegove posete držeći transparente u kojima traže njegovu ostavku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare