Aktuelne događaje u Belorusiji, gde se već sedam dana održavaju protesti nakon što je tamošnji predsednik Aleksandar Lukašenko proglasio ubedljivu pobedu, u informativnoj emisiji "Minut 2" televizije Pink prikazani su potpuno drugačije odnosu na stvarno stanje na terenu, te su tako Lukašenkovi protivnici predstavljeni kao njegovi simpatizeri.

 

Belorusija već nekoliko dana prolazi kroz slične događaje poput onih koji su se početkom jula odigravali u Srbiji.

Za televiziju Pink, očekivano, dešavanja sa beogradskih ulica nisu bila toliko značajna, osim kad je bilo neophodno predstaviti učesnike protesta u negativnom kontekstu. Međutim, ono što je iznenadilo pojedine korisnike društvenih mreža, jeste televizijski prilog (izveštaj) sa ulica Minska, glavnog grada Belorusije, emitovan na ovoj televiziji.

Tako su iz Pink-a rešili da dva skupa, skup podrške i protest protiv Lukašenka, održana u nedelju, tokom istog dana na ulicama Minska, predstavi isključivo kao miting podrške aktuelnom predsedniku Belorusije. Tako su gladiocima Pinka, demonstranti koji protestuju protiv beloruskog dikatatora prikazani kao njegovi simpatizeri.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovakav prilog nije promakao korisnicima društvene mreže Tviter, te su se nakon njegov emitovanja ređali osuđujući komentari tviteraša:

„Lažu čak i kad ne moraju“, bio je jedan od komentar na Tviteru.

Drugi su pak naveli da je reč o „školskom primeru beščašća“, te da bi ubuduće u školama morao da postoji predmet koji bi se bavio razotkrivanjem manipulacije masama.

PROČITAJTE JOŠ...

Pravu sliku protesta možete videti u videu iznad, ili u sinoćnjem izveštaju Nova.rs na linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare