Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: EPA-EFE/ANDREI STASEVICH / BELTA / POOL

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je da ne planira da razgovara sa predstavnicima opozicije jer oni, kako je rekao, i nisu opozicija,

„Neću razgovarati sa opozicionim Koordinacionim savetom jer ne znam ko su ti ljudi. Oni nisu opozicija. Ono što oni predlažu bila bi katastrofa za Belorusiju i beloruski narod“, rekao je Lukašenko.

Pročitajte još

„Oni žele da prekinu odnose sa bratskom Rusijom, žele da ljudi plaćaju zdravstveno osiguranje i obrazovanje. Žele da se fabrike unište a radnici izgube poslove“, rekao je Lukašenko radiju Moskva, a prenosi Tass.

Lukašenko je rekao da je spreman na održavanje prevremenih predsedničkih izbora, naglasivši da je sve bliže takvoj odluci. „Niko mi nije rekao za to i ovo vam prvi put kažem. Sklon sam tome“, poručio je Lukašenko ne navodeći tačan datum eventualnih prevremenih izbora.

Ranije danas oglasila se i jedna od vođa opozicije Svetlana Tihanovska koja je poručila da masovni protesti u Belorusiji, koji izbili kada je Lukašenko proglasio ubedljivu pobedu, nisu upereni protiv Rusije. “Narodi Belorusije i Rusije su uvek bili bliski susedi i prijatelji i sigurna sam da će tako ostati i u budućnosti”, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar