Foto: Jonny Pickup / Sipa Press / Profimedia

Protesti u Belorusiji nikada nisu bili usmereni protiv Rusije, poručila je jedna od vođa beloruske opozicije i bivši predsednički kandidat Svetlana Tihanovska.

“Narodi Belorusije i Rusije su uvek bili bliski susedi i prijatelji i sigurna sam da će tako ostati i u budućnosti”, rekla je ona a prenose RIA Novosti.

Ona je pozvala Ruse da ne veruju izveštajima medija i političarima, koji mogu da naškode odnosima naroda dve zemlje. „Ne verujte propagandi medija i političara, ne dozvolite im da naškode odnosima između naših naroda“, rekla je Tihanovska.

Pročitajte još

„Ni u jednom trenutku ovo nije bila borba protiv Rusije“ već borba beloruskog naroda za slobodu, rekla je Tihanovska i naglasila da narod Belorusije ima tri zahteva: ostavku Lukašenka, nove fer i transparentne izbore i puštanje na slobodu svih poitički zatvorenika.

Ona je dodala i da građani Belorusije traže prijateljske odnose sa svim susedima, uz zadržavanje suvereniteta zemlje.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar